Cara Ngajieun Donat
Roti aneka rasa
·
perkakas jeung bahan
I.
perkakas :
-
Loyang
-
Oven ( gas )
-
Meja adonan
-
Kape
-
Timbangan adonan
-
baskom
II.
bahan :
-
tarigu 1 kg
-
mentega
-
keju
-
coklat
-
seres
-
kalapa
-
kacang hejo
-
gula pasir 1/4
-
miki
-
garam
-
mauripan
-
susu cair
·
cara ngadamel :
-
mimiti campurkeun .gula
pasir ¼ kg ,garam ½ sendok teh ,miki jeung mauripan.
-
Terus kocok adonan
ku mixer nepika lembut.
-
Saaotos na adonan
anu atos di mixer eta di ccampur keun jeung tarigu 1 kg jeung mentega ¾ kg
teras di aduk ku panangan dina baskom nepi ka aduk rata.
-
Sateras na adonan
biarekeun mengembang sababaraha menit.
-
Lanjutan na bulat2
ku panangan eta adonan nepi sagede bola bekel. Bari jeung di isi isian anu di
pikahayang. Anu hiji di isisan keju.kadua isi coklatkaopat isi kalapa (KALAPA
DICAMPUR GULA (DIMASAK) jeung kalima kacang
hejo. Jieun nepi ka adonan eta teh se’ep bari jeung di isi rupa-rupa rasa.
-
Saatosna
kituasupkeun eta calon bakal kue teh jero oven pake nampan oven bari jeung di
bulak-balik nepi ka 20 loyang na bari jeung di gilir.
-
Kira-kira 1 jam eta
kueh teh dina jero oven.
-
Saterusna.. angkat
eta roti anu tos siap saji ka piring jeung bari di tataan.
-
Rapih keun eta
tatanan roti bari jeung di tetesan susu cair di atas roti. Jeung deui di
puruluk.an ku seres.
-
Nah.. roti sip keur
di hidangkeun..
·
modal jeung laba
§
modal :
1 roti : rp.700
2 seres : rp. 7000
3 susu cair : rp. 1500
4 mentega : rp 6000
5 keju : rp
7500
6 coklat : rp. 3000
7 kelapa parut : rp. 3500
8 kacang hejo : rp. 2500
9 gula pasir :
rp.3500
10
garam.miki.mauripan : rp. 3000 +
RP.38200
·
LABA
/1
BUAH ROTI 2000 @30 BUAH : RP. 60000
MODAL :
RP. 38200 _
RP. 21800
·
pemasaran :
Tidak ada komentar:
Posting Komentar